OTP Bank Zrt.

A Finit-2 Kft 2005-ben indította el az OTP Bank Vállalatirányítási és  Leányvállalati Portál keretrendszerét, mely az azóta eltelt évek folyamán számtalan új funkciót és területet integrált magába és mostanra Bankcsoporti Vállalatirányítási Management (BVM) rendszerré fejlődött. Az OTP Bankban működő SAP Portál és az BVM logikailag és fizikailag is szorosan összefügg. Fizikailag ugyanazon az SAP Java J2EE szerveren működő webalkalmazások, melyek SSO és RFC kommunikáció segítségével összekapcsolódnak.

A Portál az alábbi főbb modulokat tartalmazza:

POS terminál és ATM terminál nyilvántartó modulok

A POS és ATM terminálok teljes életciklusát,  működését követik nyomon, több banki rendszerrel összekapcsolódva.

Konszolidáció modul

Az IFRS szolgáltatáshoz készült, a SAP rendszerhez kapcsolódik. Leánybanki adatszolgáltatást, beszámolók küldését támogatja. Belföldi és külföldi leánybankok és vállalatok is használják.

Kapcsolt vállalkozások rendszere- modul

Mindenkori OTP csoport kapcsolt vállalkozásainak ismeretében azok szerződéseinek nyilvántartására szolgál, mely segítségével az adózással kapcsolatos előírásokat (piaci ár meghatározás, piaci ártól eltérés, stb) teljesítik.

BEFA – Befektetések analitikus rendszere- modul

Az OTP összes befektetését tartja nyilván, közvetleneket és közvetetteket egyaránt (pl: részvényvásárlás, tőkeemelés). Napi és havi rendszerességgel kimutatást készít, számos jelentést és grafikont készít.

Adózással kapcsolatos rendszer

Az OTP Bank Nyrt. és további csoporttagok adózással kapcsolatos  elszámolásait készíti el és tartja nyilván, az összes adónemben. Kezeli az OTP Bank és az APEH közötti számlavezetést.  Az elszámoláshoz szükséges adatokat,  közvetlen kapcsolattal,  az SAP-R3-as moduljaiból olvassa be. Megoldja az önkormányzati számlavezetést valamint az APEH és az önkormányzatok felé történő pénzügyi teljesítés kalkulációt ás előállítását is, valamint az önrevíziós tételeinek a kezelését, elszámolását és bevallását.

Egyéb modulok

A portál számtalan egyéb modult tartalmaz, az értékesítés támogatásától kezdve a marketing és központi dokumentumtár funkciókig.

A portál keretrendszer technológiai jellemzői

Platform: két fő összetevője van: Oracle 10g adatbázis kezelő és SAP J2EE Server.

Az alkalmazás egy Finit fejlesztésű, moduláris Java webalkalmazás. Az alkalmazás moduljai üzleti szemszögből vannak szétválasztva.  A webalkalmazásokon belül standard Java servletek és jsp-k fejlesztése történik. Vannak továbbá saját fejlesztésű vizuális komponensek is, például táblázatok megjelenítésére, mivel a Java nem tartalmaz webes vizuális komponenseket.