Magunkról

Cégeink, a First IT Tanácsadó és Szolgáltató Kft., és a Finit-2 Informatikai, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. 1997-ben alakultak.  A két cég tulajdonosi háttere azonos, és cégeink szoros együttműködésben mindketten aktív résztvevői a pénztári informatikai piacnak, ezért a referenciáinknál mindkét cég eredményeit feltüntettük (megjelölve, hogy az adott referencia melyik céghez tartozik). A két cég együttműködését azért is fontosnak tartjuk hangsúlyozni, mert szakembergárdájuk, tapasztalatuk, tudásuk megosztásával mindkét cég erőforrásai rendelkezésre állnak projektjeink végrehajtásakor.

Cégeink magyar magánszemélyek tulajdonában levő, független informatikai vállalkozások, amelyek alaptevékenysége pénzügyi, informatikai rendszerek tervezése, fejlesztése, tanácsadói támogatása és üzemeltetése. Erősségünk a nagy tapasztalatot igénylő folyamat és ügymenet felmérés, kezelés, továbbá közreműködés az üzleti folyamatok átalakításában. A rendszerszervezés hosszú folyamatában kiemelt hangsúlyt helyezünk a felhasználói igények részletes elemzésére, egyeztetésére, nem feledve a célt: nem csak jól kívánjuk végezni munkánkat, de jót is szeretnénk létrehozni.

Cégeinknél az elmúlt évek során számos technológia honosodott meg. Jelentős tapasztalatunk van ügyfélkiszolgáló, pénzügyi bevallás és befizetéskezelő, számlavezető rendszerek tervezésében, fejlesztésében és üzemeltetésében. Alkalmazásaink között mind a kliens-szerver, mind a többrétegű architektúrák megtalálhatók. Az egyes rendszerek több száz egyidejű felhasználó kiszolgálására képesek, többszázezer ügyfél adatainak, számláinak kezelését végzik.

A széleskörű banki alkalmazási gyakorlat okán további erősségünk a kritikus biztonsági körülmények közötti munkavégzés, nagy gyakorlat a titokvédelem, érzékeny adatok kezelése terén. Ez nemcsak a rendelkezésre álló technológiák maximális kihasználására, de a védelem komplex megközelítésére is igaz.

Az üzletmenet folytonosság kiemelt szempontját a szolgáltatások széles skáláját biztosítjuk ügyfeleink részére: a folyamatos rendszerműködés figyeléstől (távoli vagy helyszíni) kezdve az üzemzavari, vészhelyzeti beavatkozásokig, az ügyviteli támogatástól a rendszerhangolásig, adatbázis adminisztráció konzultációig. A feladatok elvégzésére jól képzett, 70 fős szakember gárda áll rendelkezésre, többek között projektvezetők, szakterületi tanácsadók, rendszerszervezők, programozók, grafikusok, üzemeltetők és adatbázis adminisztrátorok. További kiegészítő szolgáltatásaink a hardver és szoftver rendszergazda szolgáltatások, hálózati üzemeltetés.

A Finit-2 Kft. 2002 augusztusa óta rendelkezik ISO 9001 minősítéssel a szoftverfejlesztés és üzemeltetés témakörökben, ugyanezt a minősítést a First IT 2004-ben kapta meg. A Minőségirányítási Rendszer bevezetését és működtetését jelentősen támogatta a saját fejlesztésű projektnyilvántartó rendszer alkalmazása.