IT szolgáltatásaink

Cégünk platform és vendor független megoldás szállító, mindig csak az ügyfél érdekeit tartjuk szem előtt. Ajánlatunk elkészítése során mindig arra törekszünk, hogy ügyfeleink ár/érték arányban a legjobb termékekhez, illetve szolgáltatásokhoz jussanak hozzá. Továbbá elmondható, hogy vállalatunknál ötvözzük a nagy cégeknél tapasztalható megbízhatóságot, a kis vállalkozásoknál tapasztalható rugalmassággal, mely ügyfeleink részére egy hosszútávú gyümölcsöző együttműködést eredményez.

Kollégáink több éves, kis és középvállalati környezetben szerzett tapasztalata alkalmassá teszi vállalatunkat, teljes informatikai infrastrukturális beruházások megtervezésére és kivitelezésére. A teljes informatikai infrastruktúra megtervezése, magában foglalja nem csak a hardver eszközpark megtervezését és leszállítását, de ezen eszközök üzembe helyezését az előre megtervezett szoftver környezettel összhangban. Az informatikai infrastruktúra tervezése folyamán képesek vagyunk a teljes épületre vonatkozó gépészeti és villamossági tervezések kivitelezésére. Vállaljuk a telephely(ek)re vonatkozóan az erős áramú, gyenge áramú, valamint az ezeket igénybe venni kívánó informatikai és telekommunikációs rendszerek integrált tervezését, kivitelezését és összehangolását. Az informatikai beruházások egyik alappillére a szolgáltatásokat végző szerverek, valamint az ezen eszközöknek helyet biztosító szerverszobák. A szerverszobák tervezését a nemzetközi sztenderdek szem előtt tartásával végezzük. Ezen beruházások folyamán folyamatosan előtérbe helyezzük a zöld technológiai megoldásokat, melyekkel ügyfeleink a lehető legkörnyezetbarátabb módon tudják birtokba venni új informatikai környezetüket. A kiépítés befejeztével és a sikeres birtokbavételt követően, igény esetén, vállaljuk a kiépített rendszer teljes körű üzemeltetését.

Napjainkban minden szervezet egyre nagyobb hangsúlyt fektet a költséghatékonyságra, valamint az egyre hatékonyabb munkavégzésre. Tanácsadó csoportunk folyamatosan dolgozik ügyfeleink rendszereinek az átvilágításán és a lehetséges hatékonyság növelési terültek felderítésén. Használja ki Ön is rendszerelemzésben és rendszeroptimalizálásban rejlő lehetőségeket és fordítsa cége költséghatékonyságának növelésére. Tanácsadóink tapasztalata lehetőséget biztosít ügyfeleinknek, szervezetük teljes informatikai rendszerének átvilágítására, valamint az átvilágítást követő akcióterv kidolgozására és kivitelezésére, kollégáink által.

Főbb elemek ezen divizionális területen:

 • Üzleti folyamatok elemzése
 • Hardver eszközpark feltérképezése
 • Szoftver park áttekintése
 • Telephelyek és azok kommunikációinak feltérképezése
 • A feltárt területek elemzését követően javaslatot teszünk a lehetséges, szükséges informatikai konszolidációra, azok lépéseire, valamint várható eredményeire. Igény esetén vállaljuk a javaslati tervben leírtak kivitelezését is.

  Kiemelt fontosságú vállalkozások estén fontos a folyamatos rendelkezésre állás, valamint nem kívánatos helyzetek kialakulásakor a gyors és hatékony intézkedések gyors és hatékony kivitelezése. Ezen cégek számára vállaljuk üzletmenet folytonossági és katasztrófa tervek megalkotását a vállalkozás igényeinek megfelelően, valamint az éves rendszeres katasztrófa gyakorlatok megtervezését és kivitelezésében történő tevékeny részvételt.

  Infrastruktúra megoldást szállító üzletágunk széles körű ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezik meglévő banki infrastruktúra rendszerek tervezése, üzemeltetése, átalakítása és managementje terén, valamint több sikeres banki környezetben végzett portálrendszer implementációt tudhatnak maguk mögött.

  Szerverpark üzemeltetés

  Csapatunk több telephelyen üzemeltet Microsoft Windows, valamint linux platformokon futó szervereket, melyek managementjét mind helyszínen, mind pedig távolról képes teljes egészében ellátni. Biztosítjuk a szerverparkok 7/24-es felügyeletét. Igény esetén biztosítjuk a mai trendeknek megfelelő szervermonitorozó eszközök telepítését, managementjét, melyek használatával egyértelműen ki tudjuk mutatni az üzemeltetett szerverpark rendelkezésre állását, terheltségét, fellépő hibák számosságát és azok megoldására adott reakciók típusát és időtartamát. Alkalmazkodunk ügyfeleink központi hibakezelő rendszereinek használatához, vagy annak hiányában térítésmentesen szállítjuk a hibakezelő rendszert. Vállaljuk a hibakezelő rendszer testre szabását, valamint implementációját, bevezetését, ügyfeleink szervezeteinél. A felügyelt szerverek köre egyaránt lefedi a backoffice és a frontoffice terültekhez tartozó produktív, teszt, valamint fejlesztő rendszerek felügyeletét.

  Adatbázis adminisztráció

  Az országban, sok tekintetben egyedülálló tapasztalatokkal rendelkezünk Oracle adatbázisok üzemeltetése, teljesítmény optimalizálása és karbantartása terén. Magasan képzett adatbázis adminisztrátoraink, valamint szakértői gárdánk végzik ügyfeleink magas rendelkezésre állást igénylő adatbázis rendszereinek monitorozását, karbantartását, proaktív felügyeletét, melynek köszönhetően üzleti alkalmazásaik rendelkezésre állása megfelel az üzleti elvárásoknak. Ügyfeleink igényeinek megfelelve elvégezzük az adatbázisok megelőző karbantartásait, a folyamatos teljesítmény monitorozások eredményei alapján a szükséges adattábla módosításokat, valamint javaslatokat teszünk adattisztítási projectek végrehajtására. Igény esetén vállaljuk minden adtabázis managementtel kapcsolatos project megtervezését, valamint lebonyolítását, melyek eredményéért garanciát vállalunk.

  Adatbázis adminisztrátoraink szintén 7/24-es rendszerben biztosítják a rendszerek felügyeletét ügyfeleink részére.

  Informatikai rendszerek konszolidációja

  A mai gazdasági körülmények hatására egyre több vállalkozás kényszerül csökkenteni informatikai költségvetését vagy a meglévő költségvetésbe minél több elemet megvalósítani. Ebből adódóan a rendelkezésre álló informatikai és telekommunikációs erőforrások maximális kihasználása fokozottan előtérbe kerül. Mérnökeink segítségével elvégezheti informatikai rendszerének átvilágítását, mely átvilágítást követően javaslatot teszünk a szükséges átalakításokra.

  Konszolidációs ajánlataink tartalmazzák a konszolidáció végrehajtást, valamint az elvárt eredmények garanciáját. Komoly tapasztalatokkal rendelkezünk magas rendelkezésreállású szerverparkok virtualizációja terén, mind VMWare, mind pedig Microsoft Hyper-V platformon. Megvalósítjuk a teljes rendszer migrációját virtuális környezetre, mely magában foglalja az alap infrastruktúra (management rendszerek, levelező rendszerek), valamint a hozzá kapcsolódó üzleti alkalmazások virtualizációját – amennyiben azt az alkalmazás gyártója támogatja.

  Szakértőink elemzik és dokumentálják ügyfeleink meglévő mentési rendszereit, feltárják az esetlegesen kockázatos területeket, valamint javaslatot tesznek az átszervezési lehetőségekre és az azokban rejlő üzleti és üzemeltetési előnyökre. Az átvilágítást követően megtervezik a javasolt új rendszer migrációjának részletes ütemtervét, tesztelését, megtérülési mutatóit. Igény esetén, ügyfeleinkkel történő szoros együttműködésben megvalósítják az új rendszer kiépítését, beüzemelését, valamint dokumentálják az elvárt eredményeket.

  Vállaljuk ügyfeleink részére, határvédelmi rendszereik átvilágítását, biztonsági kockázatok feltárását dokumentálását. Javaslatot teszünk az esetlegesen szükséges átalakításokra mind a határvédelmi, mind pedig a belső informatikai rendszerek – információ – védelme terén. Kivitelezzük a határvédelmi rendszerek migrációját. Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a határvédelmi rendszerek megbízhatóságán kívül komoly hangsúlyt kell fektetni a belső információkezelésre és az ehhez kapcsolódó szabályozások felülvizsgálatára, elemzésére. Nem árt tudni, hogy a jelenlegi statisztikák szerint a betörések több mint 80%-a belülről érkezik.

  A konszolidációk végrehajtását követően, ügyfeleinknél csökkennek az üzemeltetés közvetlen és közvetett költségei, mind hardverbeszerzés, mind pedig a felhasznált – emberi, illetve anyagi – erőforrások terén. Ezen túlmenően, rendszereik áttekinthetőbbeké válnak, valamint lehetőség nyílik egyszerű és hatékony jelentéskészítésre a management részére, mely egyértelműen mutatja a rendszerek rendelkezésre állását, terheltségét. Ezek alapján a jövőbeni projectek informatikai része gyorsabban és biztonságosabban tervezhető.

  Új szerverparkok kialakítása

  Mérnökeink több sikeres vállalati informatikai infrastruktúra kialakítási projectet tudhatnak már maguk mögött, melynek keretein belül

  • felmérik ügyfeleink igényét az újonnan létesíteni kívánt szerver parkkal kapcsolatosan.
  • Megtervezik az eszközparkot, valamint az eszközparkhoz kapcsolódó szoftver parkot.
  • Megtervezik a használni kívánt szerverszobát – erősáramú, gyenge áramú, biztonságtechnikai kialakítások.
  • Kialakítják a kivitelezésre vonatkozó ütemterveket, melyeket ügyfeleink igényeivel összhangban kerülnek megvalósításra.
  • A rendszer átadásáig managelik a kivitelezéseket, valamint az eszközpark telepítését és konfigurációját. Elvégzik a finom hangolásokat és teljesítmény teszteket, optimalizálásokat.
  • Az új környezet, az üzemeltetéshez szükséges teljes körű dokumentációval kerül átadásra

  Igény szerint vállaljuk a felépített rendszer teljes körű üzemeltetését.